Verkeersplan naar raad

Foto: Arjen Gerritsma

Het college is eruit en heeft een aantal maatregelen opgesteld, om het centrum van Nijkerk aantrekkelijker te maken door het verkeer terug te dringen.

Over parkeerplekken wordt later gesproken, namelijk wanneer een gebied opnieuw wordt ingericht, zoals bijvoorbeeld het kerkplein voor de grote kerk.

Aantrekkelijk om te winkelen, te werken, te ontspannen en te wonen. Het zijn maatregelen in het verlengde van het Visiedocument Aantrekkelijk Nijkerk. Inwoners en ondernemers van Nijkerk zijn in de gelegenheid geweest een zienswijze (hun bezwaar) in te dienen tegen deze besluiten. Die staan in een aparte zienswijzenota.

Vier speerpunten

  1. Parkeren bij eenvoudig bereikbare bronpunten.
  2. Verbeteren van de beleving door het creêren van een autovrije binnenstad.
  3. Verkeersdruk binnenstadsring verlichten en veiligheid vergroten, door verkeer te leiden via inprikkers vanaf de buitenring.
  4. Bereikbaarheid voor fiets/OV en mindervaliden verbeteren.

 

Op 6 maart 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders de zienswijzenota, het ontheffingenbeleid en de acht verkeersbesluiten en in concept-definitieve vorm vastgesteld en openbaar gemaakt. De verkeersbesluiten en het ontheffingenbeleid zijn op enkele punten, naar aanleiding van die zienswijzen, aangepast.

Wilt u het allemaal precies weten, dan vindt u hier de verkeersbesluiten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen