Wat deed vlogger Johnny Glitter bij de burgemeester van Nijkerk?

Foto:

DJ en vlogger Johnny Glitter roept mensen op om te gaan stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

De oproep in één van zijn eerdere vlogs bleef niet ongezien. De burgemeester van Nijkerk, Gerard Renkema, vond dit een heel leuk initiatief en ging daarom met Johnny Glitter in gesprek daarover. Vrijdag 16 maart om 12.00 uur zet Johnny Glitter de vlog met de burgemeester online op zijn YouTube kanaal.

Johnny Glitter heeft een aantal leuke vragen voor de burgemeester. Waarom is stemmen zo belangrijk, en zeker voor jongeren die voor het eerst mogen stemmen? Heeft de burgemeester zelf gestemd toen hij 18 was? Waar kan je terecht als je nog niet weet op welke partij je moet stemmen? En wat vindt de burgemeester eigenlijk van vloggen en vloggers?

Johnny Glitter heeft, naast zijn YouTube kanaal, via stumpertjes.nl en hun Facebookpagina een bereik van 174.000 volgers. Het is leuk dat er vanuit de gemeente Nijkerk ook gekeken wordt om de jongeren en jong volwassenen te bereiken en ze te overtuigen om te gaan stemmen. Steeds meer jongeren zijn te vinden op YouTube en vloggen zelf ook.

Dossier: Verkiezingen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen