Duurzaam informatiepaneel voor de Hoeksteen

Foto:

Dinsdag 20 maart is in basisschool De Hoeksteen een informatiepaneel onthuld.

Hierop is af te lezen hoeveel energie de school opwekt met de zonnepanelen op hun dak.

In oktober is het dak met maar liefst 270 zonnepanelen in gebruik genomen en de kinderen zijn nauw betrokken geweest bij een informatieavond voor buurtbewoners en hebben projectmatig gewerkt aan het thema duurzaamheid. Maar echt begrip hoe zonne-energie verschil kan maken krijg je pas als je kunt meten wat je opwekt. Dan weet je ook, wat je op fossiele brandstoffen bespaart.

Van waarde

Basisschool De Hoeksteen vindt het van belang om van waarde te zijn voor de eigen omgeving en de wereld. En een dergelijk project rond duurzaamheid past daar naadloos in. Daarom wordt er projectmatig ook met het thema duurzaamheid gewerkt en hebben leerlingen van groep 8 andere leerlingen in de school een presentatie gegeven over zonne-energie. Bovendien ligt de organisatie van het feestelijke moment ook volledig bij deze groep 8 leerlingen.

Zonnepanelen

De Hoeksteen is de eerste school in Nijkerk die hun dak beschikbaar stelt voor de zonnepanelen van burgerinitiatief Zon op Nijkerk. Naast ouders en buurtbewoners doen zij zelf ook mee. Inmiddels heeft Zon op Nijkerk vergevorderde gesprekken met meerdere scholen. Op die manier kunnen ouders en wijkbewoners via een lidmaatschap van coöperatie Zon op Nijkerk meedoen in hun eigen buurt. Dat kan al vanaf één paneel. Zon op Nijkerk werkt ook samen met bedrijven die als ‘dakdonor’ hun dak belangeloos beschikbaar stellen voor de panelen van inwoners van Nijkerk. Op

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen