Amaris Arkemheen en ’s Heeren Loo werken samen

Foto:

Mensen met een (verstandelijke) beperking met begeleiding verzorgen wekelijks de broodmaaltijd voor de bewoners van de Nijkerkse zorglocatie. Het contract voor deze samenwerking werd donderdagmiddag getekend.

Het gezamenlijk eten is gezellig en een praatje maken tijdens de maaltijd doet de bewoners goed. Voor de cliënten van ’s Heeren Loo is dit een mooie kennismaking met de doelgroep senioren.

Werkervaring voor mensen met beperking

Jobcoach Sander Goosensen vertelt: “Het is een mooie gelegenheid om ervaring op te doen voor mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Het is de bedoeling dat zij ’s avonds de broodmaaltijd gaan verzorgen. Het begint bij boodschappen doen, dan de maaltijd voorbereiden en ook de ouderen ophalen hoort er bij”. Arkemheen start met één avond per week. Als het project een succes blijkt wordt gekeken naar uitbreiding van de avonden.

Verbetering van welzijn

In Arkemheen reageerden de bewoners enthousiast op de eerste maaltijden samen. De welzijnsmedewerkers van Arkemheen geven aan dat bewoners uitkijken naar en genieten van deze gezamenlijke broodmaaltijd en de gezelligheid met elkaar. Het is een mooie toevoeging aan het welzijn van de bewoners. De afdeling welzijn ondersteunt dit project, samen met de zorgmedewerkers.

Meer hulp welkom

Heb jij een indicatie dagbesteding en heb je interesse om actief te zijn in dit project? Neem dan contact op met Jobcoach Sander Goosensen: 06 – 460 73 824.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen