“Ook met beperking is doorleren een recht”

Foto:

Romee Heijmeskamp (20) is een petitie gestart om aandacht te vragen voor mensen met een verstandelijke beperking die na school willen doorleren.

Dat schrijft Maranke Pater in het AD.

Ze is voor haar zus Amy Heijmeskamp  op de bres gesprongen.

„Op de basisschool was Amy beter in topografie dan ik”, vertelt Romee. „En toen ik op de middelbare school les kreeg in Frans en Engels, vroeg ik Amy weleens om mij te overhoren. Hierdoor wist zij woordjes vaak eerder dan ik. Nu heeft ze een app gedownload om toch Engels te leren, want dit kreeg ze bijna niet op school. Ze heeft zeker meer in haar mars.”

In een open brief aan premier Mark Rutte schreef Romee dat ze graag zou zien dat mensen als Amy de kans kregen om door te leren. De reactie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen was dat ook mensen met een beperking een vervolgopleiding kunnen volgen op het mbo. “Wat het ministerie vergeet is dat jongeren met een beperking kwetsbaar zijn”, zegt Elaine van Schaik, moeder van Amy en Romee. „Je kunt ze niet zomaar in een klas neerzetten. ”

Voor haar opleiding Media, Informatie en Communicatie bedacht Romee met vier andere studenten een Awareness Campagne. De campagne, die bestaat uit onder meer een website en een petitie, wil ze ook na haar studie blijven voortzetten.

De petitie is te vinden op unlimitedleerkansen.petities.nl.

Reacties

article
107985
Romee Heijmeskamp (20) is een petitie gestart om aandacht te vragen voor mensen met een
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/107985/ook-beperking-is-doorleren-recht/
2018-04-14T22:49:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/04/14224842/2018-04-14-heijmeskamp-petitie.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws