“Behoud ons Hoevelakense Bos”

Foto:

Het Hoevelakense Bos is ongekend populair maar de grote toeloop dreigt het bos aan te tasten.

De gemeente en de dialooggroep ‘Wonen en woonomgeving’ van ‘Samen aan zet’ willen dat niet laten gebeuren. Daarom gaat de gemeente samen met bezoekers, bewoners, eigenaren en organisaties een plan maken voor het Hoevelakense Bos en omgeving.

Dat begint al op vrijdag 8 juni, met de Dag van ons Hoevelakense Bos en omgeving.

Het doel van het plan is versterking van het bos en daarbij onderzoeken welke ruimte er in de omgeving van het bos is voor meer recreatie. De gemeente wil het monumentale karakter van het bos behouden en zorgen voor een mooie en diverse natuur. Tegelijkertijd moet het een bos blijven waarin mensen heerlijk kunnen recreëren.

Dag van ons Hoevelakense Bos en omgeving

De start is op de Dag van ons Hoevelakense Bos en omgeving, vrijdag 8 juni. Die wordt gehouden in het bos zelf tussen 15.00 en 20.30 uur bij de kruising centrale as-Veenwal. Belangstellenden kunnen op een voor hen geschikt moment naar het bos komen en vertellen hoe zij de toekomst van het bos en omgeving het liefste zien. Om 20.00 uur wordt de dag afgesloten met een presentatie van de ideeën die binnen zijn gekomen.

Website

Op www.onshoevelakensebos.nl kunnen nu tot en met 10 juni ook ideeën worden achtergelaten. Op de website staat ook in welke stappen het plan wordt gemaakt en op welke manieren belangstellenden daaraan nog meer mee kunnen doen. Zo komen er na de zomer twee bijeenkomsten, zogenoemde ateliers.

Samenwerking

De dialooggroep ‘Wonen en woonomgeving’ heeft aandacht gevraagd voor ‘de uitbreiding en verbetering van het Hoevelakense Bos’. De gemeente Nijkerk heeft dit opgepakt en werkt hierbij intensief samen met Geldersch Landschap & Kasteelen (eigenaar van het Hoevelakense Bos) en de gemeente Amersfoort. De Provincie Gelderland subsidieert de uitvoering van het plan.

Dossier: Samen aan zet

Reacties

article
109578
Het Hoevelakense Bos is ongekend populair maar de grote toeloop dreigt het bos aan te
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/109578/behoud-hoevelakense-bos/
2018-05-15T15:53:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/05/15155300/2018-05-15-hoevelakense-bos.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken, samen aan zet
Nieuws