Is er behoefte aan een wooncirkel?

Foto:

Op 31 mei is er de eerste informatieavond over het Samen aan Zet project over meergeneratiewonen.

Wonen in een hof vorm voor jongeren, gezinnen en ouderen. Bewoners die weer aandacht en tijd voor elkaar hebben. Gedacht wordt aan zo’n 25 a 30 woningen en appartementen met een deels gezamenlijke tuin en gemeenschapsruimte. De woningen zijn levensloopbestendig gebouwd. In de tuin spelen zowel de kinderen, die er wonen als die uit de buurt. Er is een gezellige zithoek, ervaringen worden gedeeld en nieuwe vriendschappen ontstaan.

Lijkt u dat wat, dan bent u van harte uitgenodigd op de 31e mei. Ook om mee te denken in de plannen. De tekening geeft het idee weer en is ontleend aan een gelijksoortig project in Ede.

De initiatiefgroep is op zoek naar enthousiaste mensen, die misschien in het project willen wonen. Verder op zoek naar mensen met kennis en kunde, die mee willen werken aan de realisatie van het project. Het is de bedoeling dat dit jaar duidelijk wordt of er voldoende belangstelling is. Als dat het geval is en er is een potentiële locatie bekend dan wordt gestart met het ontwikkelen van het woonproject.

De informatie avond is op 31 mei in het restaurant van het gemeentehuis. Inloop vanaf 19:30 uur en start om 20:00 uur.

Dossier: Samen aan zet
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen