Verkeer binnenstad geregeld in besluit

Foto: Platform Binnenstad Nijkerk

Aan de serie definitieve verkeersbesluiten en het ontheffingenbeleid is veel vooraf gegaan.

TomTom en Google worden geïnformeerd over de wijzigingen in rijrichting in de binnenstad. Er komt een aparte pagina op nijkerk.eu (de website van de gemeente) met informatie over het vragen van ontheffingen en er komen ANPRcamera’s te hangen.Die camera’s scannen kentekenplaten. Als een en ander is ingevoerd, krijgen we met z’n allen drie maanden de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. Na één jaar wordt de effectiviteit van de maatregelen geëvalueerd.

52 zienswijzen

Een aantal onderwerpen kwam regelmatig terug. Dit waren de meest voorkomende onderwerpen

• Parkeerplaatsen op maaiveld mogen niet worden opgeheven. De gemeente overlegt hierover met belanghebbenden per deelgebied.
  • Fietsen op Plein en Verlaat moeten mogelijk blijven.
  • Bewoners zonder parkeervergunning kunnen de hele dag hun woning bereiken.
  • Shop&Go plekken worden ui het verkeersbesluit geschrapt.

Hoe een en ander er precies uit gaat zien, wordt door de gemeente via de gebruikelijke kanalen gecommuniceerd