Ingezonden brief: Ogen uit de kop schamen

Foto: Arjen Gerritsma

De gemeente Nijkerk moet de ogen uit de kop schamen voor hun steeds magerder beleid omtrent de huishoudelijke hulp.

Na de door de rechter geëiste keukentafelgesprekken (een paar jaar geleden), kregen mensen nog minder uren dan voorheen, want ja dan kan je geld besparen. Ondertussen is er te weinig tijd om de woningen van deze kwetsbare mensen goed schoon te houden

Gelukkig hadden 3 mensen nog de kracht om een zaak aan te spannen. En de gemeente gaat in beroep tegen deze uitspraak! Het moet niet gekker worden! Ze willen niet nog een keer keukentafelgesprekken voeren met alle mensen die hulp krijgen!

Nee dat snap ik, want dat wordt uitgevoerd door mensen buitenaf die een onafhankelijk advies geven, en geven merendeel van de tijd aan dat er meer tijd moet komen voor de schoonmaak. En de gemeente kan zich daar niet in vinden en snoept weer uren van de tijd af.

Het is echt een grof schandaal! De zorgtijd is onder de maat en de gemeente vind van niet. Waar sta je dan als zwakke burger… juist weer in de hoek. Ik denk dat geen enkel persoon, die hulp krijgt van de WMO tevreden is met de gang van zaken sinds de gemeente de huishoudelijke hulp moet regelen.

LSV (naam bij de redactie bekend)

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze brief

Reacties

article
109624
De gemeente Nijkerk moet de ogen uit de kop schamen voor hun steeds magerder beleid
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/109624/109624/
2018-05-16T17:22:40+00:00
https://nijkerk.nieuws.nl/media/sites/237/2014/12/standaard-nijkerk-van-alles-gemeentehuis-2.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid, Nieuws