Opvallende nieuwe straatnamen

Foto:

Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken krijgen een aantal nieuwe straatnamen.

Nijkerk

Louk de Liever, een Joodse Amersfoorter en geboren Nijkerker  houdt de Joodse geschiedenis in Nijkerk levend. Louk de Liever heeft als kind het concentratiekamp Theresienstadt overleefd. Dit is zijn verhaal.

Naar hem wordt een hof vernoemd. De Lieverhof gaat het terrein op de hoek van de Vetkamp en de Vrijheidslaan (het Nieboerterrein) heten.

Hoevelaken

Voor het woonpark Hoevelaken wil de gemeente Jan Elias Nicolaas Schimmelpenninck van der Oye vernoemen, omdat zijn familie als laatste Huis te Hoevelaken bewoonde, het huis dat daar stond vóór Huize Hoevelaken. Gekozen wordt om alleen de naam Schimmelpenninck te gebruiken. B&W wil ook de naam van Het Bouwfonds terug laten komen, met name daar waar sociale woningbouw plaats gaat vinden. Daarnaast wordt voorgesteld om boerderijen te vernoemen en namen van percelen. Het advies is dan ook om de volgende namen vast te laten stellen: Schimmelpenninck, Het Bouwfonds, De Glind, Leeuwenstein, Leijenhorst, De Haarhof, Bleekveld, Doornekamp, Eeke-bosch, Onderhorst, Slingerbosch en Welduin. Er zijn ook een paar reservenamen voorgesteld: Geldersche Morgen, Sparrendam en Koolboerboschje.

Nijkerkerveen

Het laatste project van de woningbouwvereniging De Goede Woning wordt op het voormalig Fillippoterrein gerealiseerd. Voorgesteld wordt dan ook om de straatnaam De Goede Woning met onderschrift vast te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen