CDA wil dwangsom voor dieven en drugsdealers

Foto:

CDA Nijkerk-Hoevelaken vindt het van groot belang dat de inwoners van Nijkerk zoveel mogelijk beschermd worden tegen inbraak en drugsoverlast.

Daarom vindt het CDA dat de gemeente de mogelijkheid moet krijgen om een zogenoemde “dwangsom” op te leggen.

Wanneer de politie dan een verdachte signaleert die inbrekerswerktuigen bij zich heeft en die zich de afgelopen 5 jaar eerder schuldig heeft gemaakt aan inbraak, kan de politie dit doorgeven aan de gemeente. De gemeente kan de verdachte dan een dwangsom opleggen. Wanneer de verdachte dan weer in de fout gaat, moet hij een bedrag variërend van €2500 tot €10.000 betalen.
Deze maatregel is in de praktijk ook toe te passen op personen die verdacht worden van het dealen van drugs.

Matthias Blankesteijn: “Nog te vaak horen we van overlast door inbraak en drugs. Het mogelijk maken van het opleggen van een dwangsom kan een preventieve werking hebben bij dit soort delicten. Daarnaast hebben onze buurgemeentes deze maatregel al met succes doorgevoerd. Dit heeft als risico dat deze vormen van overlast zich verplaatsen naar onze gemeente. Voor het CDA staat de veiligheid van onze inwoners voorop, daarom deze maatregel.”

Het is belangrijk om te weten of de gemeente Nijkerk bereid is om een preventieve maatregel als een dwangsom in te voeren. Daarom heeft het CDA het college hierover vragen gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen