Meer dan 1 ton ingezameld

Foto:

Over 2 jaar viert expeditie Corlaer haar 10 jarig bestaan.

De schoolleiding kijkt er nu al naar uit, maar of dan ook de 110.000 euro aan ingezameld geld kan worden overschreden, is nog maar de vraag. Nog nooit kon zo’n groot bedrag bij elkaar worden opgeteld. Zes expedities waren ervoor verantwoordelijk, even zoveel goede doelen werden er blij mee gemaakt.

Woensdagavond vertelden vertegenwoordigers van de expedities hun relaas aan een aula vol ouders en deelnemende leerlingen en leraren.  In de loop der jaren zie je die presentaties veranderen. Ging het voorheen vooral om het delen van de ervaringen en vertellen over het proces, nu is er ook aandacht voor leerdoelen. Meer dan voorheen word daar het accent opgelegd. Het is te verwachten, dat een onderwijsinstelling daar in de toekomst nog meer de nadruk op zal leggen. Daarnaast viel de welbespraaktheid van een aantal leerlingen op.

Hoogtepunt na de presentaties is het uitdelen van de certificaten. Iedere leerling krijgt er één en moet dit ondertekenen.

Dat is dan ook gelijk – zoals dat zo mooi heet – een fotomomentje , zorgvuldig geregisseerd door conrector Ronald Schaefer. 74 leerlingen deden dit jaar mee, begeleid door 15 coaches en begeleiders. Voor hen waren er bloemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen