Beweging 3.0 en IVN in project “Grijs, Goen & Gelukkig”

Foto:

Beweging 3.0 en IVN hebben door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst de aftrap gegegen voor het project “Grijs Groen en Gelukkig” in De Pol.

Clustermanager Beweging 3.0 Gerda Pellegrom (l) en Regiodirecteur IVN Oost Jolien de Weerdt (r)

Het doel is bewoners een natuurrijke leefomgeving en een groen activiteitenprogramma te bieden. Contact met de natuur is – volgens onderzoek – goed voor een gezonde en gelukkig oude dag.

Wethouder Harke Dijksterhuis gaf het symbolische startsein voor de samenwerking door een bijenhotel aan te bieden. Hij voegde nog eens drie G’s aan het project toe: Gezond gezellig en Gezin.

Vervolgens werd er een bord onthuld, dat de samenwerking op een symbolische wijze onderstreepte.

Grijs, Groen & Gelukkig

Stilstaan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen, of de geur van bloeiende lavendel opsnuiven: het zijn van die kleine dingen die een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen. Met het programma Grijs, Groen & Gelukkig wil IVN, met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij, tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. IVN helpt zorgcentra hun omgeving te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht. De Pol in Nijkerk is één van deze zorgcentra.

Het project leeft al

Joline de Weerdt consteerde, dat er in De Pol al verschillende activiteiten tot ontwikkeling zijn gekomen. Zo zijn bewoners bezig met kruiden in een kruidentuin en leeft het idee samen met scholen moestuin te gaan beginnen. Medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers kunnen een training krijgen om meer met groen te doen. De Weerdt: “Er moet een groende revolutie in de zorg komen, want groen doet goed.”

“Workshop”

Na de officiële plichtplegingen gingen de bewoners aan de slag in een workshop, onder leiding van een boswachter, die allerlei mooie verhalen over de natuur had en de aanwezigen de natuur liet ervaren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen