Onderzoek naar overlijden Bertus de Man gesloten

Foto:

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland (OM) heeft het onderzoek naar het overlijden van Bertus de Man uit Nijkerk definitief gesloten.

Dat schrijft De Stad Nijkerk.

Er is geen reactie is ontvangen op navraag over het mogelijke tegenonderzoek op initiatief van de nabestaanden. ,,De conclusie is en blijft dat De Man is overleden door een overdosis cocaïne en dat het optreden van de politie op geen enkele wijze heeft bijgedragen aan zijn overlijden”, aldus het OM in een persbericht.

Bertus de Man kwam op 16 januari 2017 te overlijden in het Antonius Ziekenhuis nadat hij onwel was geworden in zijn cel. Hij werd die nacht wegens gevaarlijk rijgedrag aangehouden in de Langestraat in Amersfoort. OM: ,,Hij verzette zich hevig bij de aanhouding en ook tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Houten. Toen hij daar onwel werd, is de reanimatie direct gestart en is hij overgebracht naar het ziekenhuis.”

Naar aanleiding van het overlijden van De Man werd vorig jaar januari een stille tocht gehouden in Amersfoort. Daaraan deden ruim vijfhonderd mensen mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen