Eerste “Corlaer oké trofee” voor klas TH1B

Foto:

Donderdag 5 juli werd in de aula van het vmbo gebouw voor de eerste keer de Corlaer oké trofee uitgereikt.

Klas TH1B kreeg eeuwige roem, de oké trofee, een medaille en werd getrakteerd op een lekker broodje. Daarnaast won de klasj een waardebon voor een klassenuitje.

Achtergrond

Corlaer College werkt met Positive Behavior Support (PBS) Dit is een doelmatige, schoolbrede aanpak, die zich richt op het versterken van gewenst gedrag en op het voorkomen van probleemgedrag. Het doel is het creëren van een positieve, sociale omgeving, die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt. PBS is een ‘kapstok’ waaraan alle schoolinterventies en methoden die met gedrag te maken hebben in een school opgehangen kunnen worden.

Drie kernwaarden

Drie waarden nemen een centrale plaats in: verantwoOrdelijk, betroKken en succEsvol. Als je de hoofdletters die je in de drie waarden leest achter elkaar zet dan kun je het woordje “oké” lezen. Zo is iedereen samen verantwoordelijk voor de school, de veiligheid en orde, maar iedereen ook is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gedrag.

Een Oké-tje

Overal in de lokalen en openbare plekken in school, hangen borden met Oké. “Op de borden staat beschreven welke gedragsverwachting we van je hebben. Om goed te kunnen leren is het belangrijk dat je verantwoordelijk en betrokken bent. Dan word je vanzelf succesvol. Als je supergoed bezig bent, kun je een een oké-tje verdienen. Dit is een kaartje en kun je in de witte brievenbus bij de personeelskamer doen, hier staat het OKé logo op. Regelmatig wordt deze brievenbus geleegd en maak je kans op een leuke beloning.”

Reacties

article
112387
Donderdag 5 juli werd in de aula van het vmbo gebouw voor de eerste keer
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/112387/112387/
2018-07-05T12:29:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/07/05121928/2018-07-05-oke-corlaer-college-17.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws