Voor Familie De Man is de kous nog niet af

Foto:

Advocaat Jan Hein Kuijpers gaat namens de familie De Man bij het gerechtshof eisen dat alsnog de agenten worden vervolgd die waren betrokken bij de aanhouding van Bertus de Man.

Dat meldt het AD.

Die kwam begin vorig jaar om het leven na zijn arrestatie in de Amersfoortse Langestraat.. Volgens de familie kwam hij om door buitensporig politiegeweld. Volgens het OM overleed hij door een overdosis cocaïne. Gisteren bracht justitie naar buiten dat het onderzoek definitief wordt afgesloten omdat advocaat Kuijpers ‘ondanks herhaalde navraag’ geen reactie heeft gegeven over de contra-expertise die Kuijpers en de familie lieten doen door patholoog Frank van de Goot.

Patholoog Frank van de Goot concludeert na tegenonderzoek voor de familie dat van een overdosis geen sprake was, en vond het OM veel te voorbarig met zijn conclusies. De familie De Man is er van meet af aan van overtuigd dat Bertus de Man slachtoffer is geworden van veel te heftig geweld van de agenten.

Er rest de familie volgens Kuijpers nu geen andere stap dan een artikel 12 procedure te beginnen om heropening van het onderzoek af te dwingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen