Sociaal Domein Raad teleurgesteld in B&W

Evert Wulfsen voorzitter SDR
Evert Wulfsen voorzitter SDR
Foto:

Sinds 2014 heeft SDR verschillende adviezen uitgebracht over dit onderwerp.

De SDR in een brief aan B&W:”Met deze adviezen is zichtbaar nog weinig gedaan. Dat betreuren wij gezien de noodzaak voor de betreffende doelgroep. Ook de Raadsinformatiebrief van 31 mei bevat veel voornemens doch geeft aan dat de noodzakelijke sluitende aanpak voor verwarde personen op 1 oktober 2018 niet gereed is.”

Toch moet er snel wat gebeuren. Want er blijkt geen betrouwbaar inzicht om welke categorie en hoeveel inwoners het gaat en waar ze verblijven. Die mensen zijn gebaat met een een goede levensstructuur. De dagbestedingsvoorziening voor de ggz is echter nog maar 3,5 dag open, inloop voor ggz cliënten wil maar niet van de grond komen en de toeleiding naar werk stagneert. Zijn er geen andere aanbieders, zo vraagt de SDR zich af.
Dan is er nog een ander probleem. De politie stopt het vervoer vanaf 1 oktober 2018 wanneer er geen sprake is van veiligheidsrisico’s. De gemeente moet 1 oktober al over een sluitende aanpak beschikken. Die ontbreekt.

Het venijn van de SDR zit in de staart van haar brief, waar de raad verwijst naar een raadsinformatiebrief van 31 mei. De raad schrijft: ” Het slot van de brief van 31 mei 2018 is sprekend: “Volledigheidshalve wijzen wij u op de monitor, die het Schakelteam Verwarde Personen recentelijk heeft gepubliceerd waaruit blijkt dat Nijkerk niet voor, maar ook niet achterloopt wat betreft de aanpak voor verwarde personen.” Blijkbaar moet dit een gevoel van veiligheid teweegbrengen in de Nijkerkse samenleving. Dit is voor de SDR moeilijk te rijmen in een gemeente die het thema ‘Inclusie’ ambitieus voorop stelt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen