Jeugdvrienden veroveren derde prijs in jubileumeditie Carbagerun

Foto:

Nijkerker Krijn Weeda (33) heeft op vrijdag 6 juli, samen met jeugdvrienden Harry Mesker (Meerkerk) en Jan den Oudsten (Vleuten) de derde prijs veroverd in de Carbagerun.

Vorig jaar werd de Carbagerun door Weeda en zijn team winnend afgesloten. Dat zat er dit jaar helaas nipt niet in. “Er mochten dit jaar dubbel zo veel teams meedoen, omdat de Carbagerun tien jaar bestaat. We zijn heel trots, dat we derde zijn geworden in een deelnemersveld van 1000 teams”, aldus Weeda. De Carbagerun voerde Weeda en zijn vrienden in vijf dagen tijd door zeven landen. In totaal werd door hen ruim 3000 km afgelegd. Door autopech op de laatste dag werd het nog spannend of ze de finish tijdig zouden halen. Weeda: “Onze Mercedes heeft het de hele week prima gered, maar de automaatbak kreeg kuren op de laatste dag. We hebben hem laten verslepen tot vlakbij de finish en hebben het laatste stuk zelf gereden. Net op tijd waren we binnen.”

Carbagerun

Het idee achter de Carbagerun is dat teams zich bij de start melden in een auto met een dagwaarde van maximaal 500 euro en een bouwjaar niet hoger dan 1999. Hoe leuker deze auto is gepimpt, hoe meer kans op het winnen van de originaliteitsprijs. Twee jaar geleden deed Team Autobahnrasers, zoals ze zichzelf noemen, voor het eerst mee. Ze behaalden toen een knappe vierde plek. Na de winst van vorig jaar kregen ze automatisch een startbewijs voor de editie van dit jaar. De BMW werd ingeruild voor een Mercedes S-Klasse en als wereldleiders verschenen ze aan de start. Met levensechte maskers van Donald Trump en Vladimir Poetin genoten ze al snel bekendheid onder de deelnemers. Velen wilden met hen op de foto. Na de bekendmaking van hun derde prijs kon een speech van ‘Trump’ niet ontbreken: “I have many many many friends. I have friends in Hungary, I have friends in Czech Republic, but carbagerunners are the greatest. Make the Carbagerun great again!”

Opdrachten

De Carbagerun staat enerzijds bekend door de mooie routes, maar nog veel belangrijker zijn de ludieke opdrachten die onderweg uitgevoerd moeten worden. Zo moest er dit jaar in Duitsland getankt worden voor exact € 40,45, refererend aan de oorlogsperiode, en moesten ze in Hongarije hun auto laten wassen door een vrouw in bikini. Iets meer uitdaging was het laten optillen van de auto door een hijskraan en het meenemen naar de finish van een dronken Pool. Het lukte team Autobahnrasers allemaal.

De laatste opdracht was een benaderingsopdracht waar maximaal tien teams punten konden verdienen. Het team dat de vrouw met de grootste borstomvang mee naar de finish in Kroatië nam kreeg 10 punten, het team daarna 9 punten enz. “We dachten redelijk goed te zitten met 110 cm, maar blijkbaar waren er twee teams die een vrouw met een grotere borstomvang hadden meegenomen. Het verschil tussen de winnaar en ons was blijkbaar maar een paar centimeter”, besluit Weeda lachend. De runners worden zondagmiddag weer bij hun vrouwen en kinderen thuis verwacht.

'

Reacties

article
112506
Nijkerker Krijn Weeda (33) heeft op vrijdag 6 juli, samen met jeugdvrienden Harry Mesker (Meerkerk)
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/112506/112506/
2018-07-07T23:37:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/07/07233544/2018-07-06-Carbagerun-Team-Autobahnrasers_1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws