Crisiskaartconsulenten ontvangen certificaat

Foto:

Vorige week vrijdag hebben de eerste 9 crisiskaartconsulenten van Stichting Herstelproces hun certificaat ontvangen.

Zij gaan vanuit het project Crisiskaart Veluwe & Veluwevallei de inwoners van de regio ondersteunen bij het maken van hun crisiskaart.

De crisiskaart

Een crisiskaart is een hulpmiddel voor mensen met verward gedrag. Op deze crisiskaart (op bankpasformaat) staat informatie die van belang is voor de kaarthouder op het moment dat deze in crisis is of dreigt te komen.
Het opstellen van een crisiskaart is een proces waarin de kaarthouder ondersteund wordt door een opgeleide crisiskaartconsulent. De consulenten zijn mensen die vanuit hun eigen ervaring anderen willen ondersteunen in hun proces.

De kaarthouder houdt met die crisiskaart altijd zijn eigen regie, want dat is op de kaart vastgelegd op een moment dat er geen crisis is. De kaart is daarnaast ook een handig hulpmiddel voor mensen die te maken krijgen met kaarthouders, die verward gedrag vertonen, even de weg kwijt zijn (hulpverleners, naasten, omstanders etc). Door de crisiskaart krijgt de omgeving handige handvatten om met de situatie om te gaan, zonder dat de situatie escaleert en uit de hand loopt.

Voor meer informatie of het aanvragen van de crisiskaart kun je terecht op www.herstelproces.nl of via het mailadres [email protected]
Het project is een samenwerking tussen de diverse instellingen, organisaties en gemeenten in de regio Veluwe & Veluwevallei en is ontstaan op initiatief van GGz Centraal (regio Veluwe & Veluwevallei) en de Stichting Herstelproces. Het project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

 

Reacties

article
112560
Vorige week vrijdag hebben de eerste 9 crisiskaartconsulenten van Stichting Herstelproces hun certificaat ontvangen. Zij
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/112560/112560/
2018-07-10T09:32:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/07/10092856/2018-07-10-crisikaart-consulenten.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid, Nieuws