Leergeld Nijkerk deelt zomerpretpakketten uit

Foto:

Leergeld Nijkerk deelt aan het begin van de zomervakantie meerdere Zomerpretpakketten uit aan kinderen in de basisschoolleeftijd die opgroeien in armoede.

De pakketten vinden hun weg naar gezinnen in het bestand van Leergeld Nijkerk in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

Het Zomerpretpakket is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp; een stevige rugzak boordevol leuke spullen; een waterpistool, voetbal en alle benodigdheden voor een dagje waterpret, zoals een zwembril, bonnen voor zwemkleding, een badlaken én zonnebrand, maar ook stoepkrijt, spelletjes en boeken. En daar blijft het niet bij. Ook entreekaartjes, inclusief vervoer, voor een dagje Burgers Zoo, de bioscoop én de Efteling zitten er in.

Grote vraag naar Zomerpretpakketten

Vorig jaar startte Nationaal Fonds Kinderhulp met het uitdelen van 300 Zomerpretpakketten in Nederland. Dat was een enorm succes. Dus toen eerder dit jaar een prachtige bijdrage vanuit de VriendenLoterij werd toegezegd, werd voor deze zomer ingezet op maar liefst 2.000 rugzakken vol zomerpret. ‘Dat we dit jaar ook daadwerkelijk 2.000 pakketten uit kunnen delen in heel Nederland is voor ons een absolute mijlpaal,’ vertelt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. “Ambitieus, maar helaas ook erg nodig,” vult Nibud-directeur Gerjoke Wilmink, hem aan. “Want ondanks dat de economie hoogtij viert, geven de uitkomsten van onze Vakantiegeldenquête aan dat een groter deel van de Nederlanders dan vorig jaar, vakantie te duur vindt en daarom niet gaat.’ Niet alleen dankzij de VriendenLoterij, maar ook dankzij vele donateurs, sponsors en vrijwilligers konden er zoveel Zomerpretpakketten gevuld worden.

Kinderen met volwassen zorgen

Kinderen die opgroeien in armoede hebben vaak volwassen zorgen. En dat zou niet zo moeten zijn. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt deze kinderen. Bijvoorbeeld door een dagje uit in de zomervakantie mogelijk te maken of met een Zomerpretpakket. Daarmee kunnen ook deze kinderen delen in de vakantiepret, na de vakantie mooie vakantieverhalen op school vertellen en voelen ze zich niet meer buitengesloten. Het zijn vaak de simpele dingen die een groot verschil maken. Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat ieder kind een mooie toekomst verdient. Stichting Leergeld Nijkerk werkt intensief samen met Nationaal Fonds Kinderhulp om kinderen te helpen mee te kunnen doen met de rest van hun leeftijdsgenoten. Meer informatie of direct een aanvraag doen kan via de website van Leergeld Nijkerk: www.leergeldnijkerk.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen