Zinloos geweldbericht maakt veel los

Foto: Nel Schoon

Zondagavond plaatste Henk Luigjes dit bericht op Facebook.

“Zinloos geweld, ook in Nijkerk!

Afgelopen vrijdagnacht loopt onze zoon na een gezellig avondje door de Oosterstraat en staat daar even te praten met iemand die hij tegenkomt. In een appartement aan de overkant staan een man en vrouw voor een raam. Onze zoon kijkt naar dat raam en dan opeens gaat een deur van dat appartement open en stormen er tien tot twaalf Pools sprekende personen naar buiten. Zonder enige aanleiding wordt onze zoon op de grond gewerkt en wordt door de groep te grazen genomen. Herhaaldelijk wordt hij op zijn hoofd gestompt en geslagen. Omstanders bellen de politie. Deze is redelijk snel met drie auto’ s aanwezig. De Polen zijn echter al verdwenen. Volgens de politie gaf deze groep de hele avond al overlast maar hadden zij te weinig mankracht om in Nijkerk aanwezig te zijn. Redelijk wat getuigen kunnen een verklaring afleggen. Wat mij betreft was de politie direct het huis binnengestormd en had wat mensen meegenomen. Hopelijk doet justitie hier wel wat mee, dit is niet een vechtpartij, maar hier is sprake van zinloos geweld door een stel randdebielen.Dit mag niet meer gebeuren. Het gaat nu redelijk goed met onze zoon, maar het had ook anders kunnen aflopen. Zinloos geweld, nu ook in Nijkerk.
We zijn heel blij met een grote groep jongeren die tegenover de ijssalon zaten en zich over onze zoon ontfermd hebben. Dank je wel mannen!”

Op Facebook leverde dat binnen een paar uur een stroom van meer dan 100 reacties op. Die reacties varieerden van kritiek op de politie, schelden naar de daders, relaties leggen met verhuurbedrijven en Covebo, maar ook veel medeleven voor het slachtoffer Tjidde Luigjes. Hij is fractie-assistent van de VVD en nam het op voor de politie: ” De politie heeft mij goed geholpen en ik heb er alle vertrouwen in dat de politie een goed onderzoek neerzet, waarbij de daders achterhaald kunnen worden en het OM zorgt voor een claim die tot gerechtigheid leidt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen