Manager wordt vader gezinshuis

Foto:

Tiemen Zeldenrust stopt als directeur van Present en gaat met zijn vrouw thuis kinderen opvangen die uit huis zijn geplaatst.

Het gezin – vier kinderen tussen 15 en 21 – verhuist naar Hoevelaken. Het nieuwe huis moet nog wel stevig worden verbouwd, er komen negen slaapkamers. De familie Zeldenrust gaat er een gezinshuis beginnen. Vanaf januari komen er vier tot maximaal zes kinderen wonen die uit huis zijn geplaatst en voor wie de gemeente tegen betaling een gezin zoekt.

 

Waarom deze overstap? Zeldenrust: “Deels heeft dat zeker met het werk te maken. Via Present ben ik zelf in aanraking gekomen met kinderen die niet meer bij hun biologische ouders kunnen wonen. Daar zijn er 40.000 van in Nederland. Hun nood raakte me. Ik hoorde van een lector aan een hogeschool dat er enorme behoefte is aan kleinschalige opvang in gezinnen. Dat heeft me een zetje gegeven: je kunt zelf wat doen. En ik heb na al die drukke jaren bij Present, wel behoefte om meer aandacht te geven aan mensen om me heen. Het waren jaren van strategie, beleid, doelen halen. Het klinkt cliché, maar het is een jachtig leven, dat van een manager. Het contact is vluchtig, ik had het gevoel soms over mensen heen te denderen, te weinig aandacht te hebben voor hoe zij zich voelen. In een gezinshuis kun je je leven wijden aan aandacht geven aan een kind. Het heeft misschien ook wel wat weg van een kloosterleven. Wat je doet, doe je met aandacht voor de persoon. Het is bewust investeren in relaties.”

Lees het hele verhaal in Trouw.

Reacties

article
113171
Tiemen Zeldenrust stopt als directeur van Present en gaat met zijn vrouw thuis kinderen opvangen
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/113171/zonder-titel-40/
2018-08-08T11:53:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/01/15165607/2018-01-15-oosterdorpstraat-hoevelaken.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws