5400 euro voor Vrienden van Meander van Meander

Foto:

Op een zonovergoten Ebbenhorst was het zaterdag tijd voor de apotheose van de Harry Hamstra Cup.

De jeugd

In de ochtend verzorgde Ajax een clinic. Daar kwamen rond de dertig voetballertjes op af. Covebo Kids en Co organiseerde daarnaast een uitgebreid programma voor de jeugd. Ouders konden zorgeloos naar het voetbal kunnen kijken of genoten van heerlijke bubbels in een heuse Prosecco lounge.

De ouderen

Na de jeugd waren de ouderen aan de beurt om het hoofdveld te betreden. Spelers van de deelnemende clubs Spakenburg, DVS’33, IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk van vijftien jaar terug lieten zien dat zij het voetbal nog niet verleerd zijn. Het was misschien niet allemaal even soepel meer, maar het inzicht en de balbehandeling blijven zichtbaar. Evenals het plezier tussen de spelers en ploegen onderling vanwege het weerzien van vele bekenden. Dat ging na de duels nog enige tijd door tijdens het speciaal voor de legendes georganiseerde buffet.

Vrienden van Meander

Bovendien stond het hele toernooi in het teken van de stichting Vrienden van Meander. Daar werd geld voor ingezameld de verkoop van zonnebrillen in de kleuren van de deelnemende voetbalverenigingen. Floor, ambassadeur van de Vrienden van Meander, Mark Roëll, burgemeester Baarn en voorzitter Vrienden van Meander en Haiko Bloemendal, internist-oncoloog Meander namen de cheque in ontvangst. Bloemendal was de behandelend arts van Harry Hamstra en is blij met de grote gift: “Voor de patiënten die, soms dagelijks, ons ziekenhuis bezoeken voor een intensieve therapie, is het heel belangrijk dat ze verblijven in een prettige omgeving en dat ze aanvullende zorg krijgen. We zijn de familie Hamstra, de organisatie en alle bezoekers ontzettend dankbaar voor deze gift en we gaan er voor zorgen dat het een heel goede bestemming krijgt in Meander.”

En er werd gevoetbald. Gerard Kok schreef op de site van Sparta Nijkerk over de finale.

“Puur toeval natuurlijk dat de laatste wedstrijd de hoofact was maar dat had alles te maken met de resultaten op dinsdag- en woensdagavond. Deze tweede wedstrijd van de middag speelde zich af in een hoog tempo. Al in de vijfde minuut moest keeper Schaap van de Vogels zijn uiterste best doen een kopbal van Hollart te keren. In de twaalfde minuut was het Maurice de Ruiter die nogal grof werd gestopt, volgens de scheidsrechter was het buiten de zestien maar daar waren het er toch wel veel mee oneens in het publiek. Maar goed de vrije trap ging hard de muur in en niet erdoor.

Het waren echter de Vogels die de score openden via Danny van de Meiracker, hij kopte prachtig binnen. In minuut 36 was het Pilon van de Ermeloërs die zichzelf perfect lanceerde maar Carmelia van de Vogels wist de tegentreffer net te voorkomen. De mannen van Ted Verdonkschot en die van Bert Hunenstijn gingen met de tussenstand van 0-1 rusten. Redelijk snel in de tweede helft kregen de mannen uit Ermelo waar ze recht op hadden, de gelijkmaker. Oktay Öztürk (ex Vogel) manoeuvreerde zichzelf in een uitstekende positie om vanaf een metertje of twintig de bal onhoudbaar in de goal te kegelen. Uiteindelijk werd het toch een overwinning voor de IJsselmeervogels omdat Gévero Markiet meende het pleit in hun voordeel te moeten beslechten, 1-2 was de eindstand.

Na het toernooi en de prijsuitreiking was er een afsluitende feestavond waar iedereen samen de dag kon beëindigen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen