Veelzijdig programma Dorpsdag Hoevelaken

Foto:

Met als thema ‘Hoevelaken loves the 80’s and 90’s’ vindt zaterdag 25 augustus al weer de 33e editie van de Dorpsdag Hoevelaken plaats.

Het doel is om voor jong en oud opnieuw een gezellige en ontspannen dag neer te zetten. Het middagprogramma is goed gevuld met Sport en Spel waarin snelheid, behendigheid, kracht en creativiteit centraal staan. Er is een zomermarkt en er is ook kindervermaak voor de kleintjes.

Traditie getrouw wordt het spits afgebeten met de Rabobank Dorpsloop. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: Kids mijl, 5 en 10 kilometer. De dorpsloop start om 10.00 uur met de 5 en 10 km loop onder de boog van Runnerworld Amersfoort. De kids mijl start iets later en wordt gesponsord door Univé. De 1 mijl loper met de meest originele 80’s & 90’s outfit kan een leuke prijs winnen. De route wordt bewaakt door Hoevelakense verkeersregelaars. Dit jaar kunnen de startnummers vooraf worden opgehaald bij Sunreflex in Hoevelaken.

Bootcamp

Om 14.45 uur start de warming-up voor alle bootcamp teams. Deze strijd der titanen is inmiddels niet meer weg te denken op de Dorpsdag Hoevelaken. Aan deze bootcamp mag je deelnemen als je 13 jaar of ouder bent. Dit jaar wordt de bootcamp, geheel in het thema 80’s-90’s, een aflevering van Sterrenslag. In een aantal rondes werken de teams diverse onderdelen af, waaronder ook een quiz met vragen over de 80’s & 90’s.

Sixties Generation

Ook dit jaar heeft de muziekcommissie zowel voor de middag als voor de avond gevarieerde bands en dj’s uitgenodigd die een spetterend optreden zullen verzorgen op het grote podium. Vanaf 17.00 uur doet ID-DJ REmmy de muzikale aftrap met daarna het Feestteam. De bekende coverband PPM band speelt in de avond een heuse live jukebox. Op de Wiekslag zal de band Sixties Generation uit Amersfoort tussen 14.30 en 16.30 uur zorgen voor muzikaal vermaak. Kom zelf luisteren en mee swingen!

Uitmarkt

In dorpshuis De Stuw vindt van 12.00 tot 15.00 uur voor het eerst een Uitmarkt plaats, georganiseerd door het Sociaal Cultureel Platform Hoevelaken, met een groot aanbod van sociale en culturele organisaties. Ze vertellen alles over hun programma voor het komende seizoen. Op een podium wordt elke twintig minuten een kort optreden verzorgd door een organisatie. Ook de senioren van Hoevelaken worden bij de Dorpsdag betrokken. Zoals ieder jaar vindt er in ‘de Stoutenborgh’ een bingoavond plaats. De avond begint om 20.00 uur en u wordt ruim voorzien van lekkere drankjes en hapjes. Er zijn weer mooie prijzen te verdienen, die door de plaatselijke middenstanders ter beschikking zijn gesteld. Het wordt vast weer een gezellige avond.

Wegafsluiting

Om de Dorpsdag goed en veilig te laten verlopen wordt de Kantemarsweg afgesloten (naast de parkeerplaats bij het Manifestatieterrein). Tevens zal er op het parkeerterrein c.q. manifestatieterrein een parkeerverbod gelden vanaf vrijdagavond 20.00 uur. Er is dan een wegsleepregeling van toepassing. Meer informatie en het complete programma van de Dorpsdag is te vinden op www.dorpsdag-hoevelaken.nl.

bijdrage van Gerrit Steen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen