Jeugdgemeenteraad zorgt voor nieuw ingericht speelveld

Foto:

Maandagmiddag is het vernieuwde speelveld aan de Van Oldenbarneveltstraat officieel geopend.

(Oud)-leerlingen van de Oranje Nassauschool, raadsleden en wethouder Aboyaakoub klommen op het nieuwe rek en telden af tot de opening.

De herinrichting van het speelveld werd mogelijk dankzij een door de jeugdgemeenteraad goedgekeurd plan. De jeugdgemeenteraad vond in maart van dit jaar het plan van de Oranje Nassauschool om het speelveld op te knappen het beste plan. Daar was 5000 euro voor beschikbaar. dat budget is een beetje overschreden.

Voor de uitvoering van het winnende plan van de Jeugdgemeenteraad is vijfduizend euro beschikbaar. Door samenvoeging met budget voor gepland onderhoud kon het plan van de leerlingen helemaal uitgevoerd worden. Het veld is opnieuw ingericht en er is een aantrekkelijk klimtoestel geplaatst. Voor de zomervakantie hebben leerlingen van groep 8 van de Oranje Nassauschool meegedacht over de indeling van het speelveld. Ze zijn ook de buurt ingegaan om aanwonenden te informeren over de veranderingen.

Kennismaken met lokale politiek

Dit jaar deden twaalf basisscholen mee aan de Jeugdgemeenteraad van de gemeente Nijkerk. De gemeenteraad vindt het belangrijk om jongeren te betrekken bij de lokale politiek en hen zelf te laten ervaren hoe democratische besluitvorming werkt. Aan de leerlingen van groep 8 van de deelnemende scholen werd dit jaar gevraagd om een plan te maken waar kinderen in de gemeenten Nijkerk blij van zouden worden. Op de dag van de Jeugdgemeenteraad presenteerden de leerlingen hun plannen in kraampjes in de hal van het stadhuis. Tijdens de vergadering van de Jeugdgemeenteraad op 6 maart bespraken de leerlingen de voorstellen. Op deze taak waren de leerlingen ’s middags voorbereid door de ‘gewone raadsleden’. Na het debat volgde de stemming. Het plan van de Oranje Nassauschool kwam die avond als winnende plan uit de bus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen