Peugeot-dealer Visser overgenomen door PGA

Foto:

De overname is een uitvloeisel van de grote herstructurering van het Peugeot-dealernetwerk.

De leaseportefeuille van het bedrijf is per 1 september van MKB Lease. De overname past binnen de netwerkherstructurering die Peugeot momenteel doorvoert in Nederland.

PGA Nederland NV is de overkoepelende holding van een groot aantal (dealer)retailbedrijven en is een sterke speler binnen de autobranche.

Alex Visser op Linkedin: ” 23.254 dagen! Zo lang zijn wij als familie dealer geweest van het prachtige merk Peugeot. Straks, wanneer ik per 1 september het stokje symbolisch overdraag aan PGA sluiten we een prachtige periode af.

Bijna 64 jaar geleden begon Opa Top in het centrum van Nijkerk, 15 jaar later namen mijn ouders het bedrijf over, zij hebben het doorontwikkeld, laten groeien en verhuisd naar de huidige locatie. Zelf ben ik ruim 12,5 jaar zelfstandig eigenaar geweest van dit unieke bedrijf. Een periode waarin we de markt hebben zien veranderen, maar misschien ook wel veranderd hebben. Kort na de overname in 2006 begon de crisis periode.

Na het jaren managen van groei moesten we krimp gaan managen, een compleet andere tak van sport. We zijn gaan optimaliseren, ons bedrijf “LEAN” maken. Meer waarde toevoegen voor onze klanten en alles wat geen waarde toevoegt elimineren. We zijn dingen fundamenteel anders gaan zien en gaan doen. Niet meer van sales naar service maar van service naar sales. We groeide tegen de markt in en lopen (nog steeds) op een aantal vlakken ver voor de markt uit.

@ClaireAutomotiveSupport

Hoewel het geen makkelijke tijd was heeft deze periode de basis gevormd van de ontwikkeling van @ClaireAutomotiveSupport . Om de veranderingen te borgen moesten we onze mensen helpen om altijd het juiste te doen, we moesten transparantie en standaardisatie toevoegen aan onze werkprocessen en meten, meten en nog een meten, Zodoende konden we de vinger leggen op de bottlenecks en issues en deze oplossen. Het leerde ons de focus te verleggen van het probleem naar de oorzaak. We hebben vele prachtige fouten gemaakt in een open cultuur, en overal van geleerd, zo werden we iedere dag een klein beetje beter. Dit alles is nog steeds het fundament van Claire, de proces management software welke we ondertussen in de BeNeLux uitrollen. Nu is het tijd voor een volgende stap in ontwikkeling. Voor Visser Automotive, voor Claire Automotive Support, voor mij persoonlijk. De markt veranderd nog steeds, single point dealers hebben op termijn geen bestaansrecht. Synergie en schaalvoordelen zijn noodzakelijk. Maar dat wat goed is moet bewaard blijven. Kennis, kunde en best practices gaan we delen om samen beter te worden. Meer waarde toevoegen voor medewerkers en voor klanten, ik word er blij van!

Per 1 september draag ik het stokje over aan PGA, Visser Automotive blijft Visser Automotive maar gaat profiteren van de schaalvoordelen van een holdingstructuur. We hebben veel tijd en aandacht geschonken aan een integratie en optimalisatie plan waarin cultiveren van dat wat goed is bovenaan staat. Zelf mag ik daar een rol in spelen vanuit de expertise welke we borgen binnen Claire, gaaf, jullie zijn dus nog niet helemaal van mij af.

Graag wil ik mijn ouders en al onze medewerkers welke de rijke historie van Visser hebben gevormd enorm bedanken, net als onze uitgebreide en wijdverspreide klantenkring, leveranciers en partners. Bedankt! Hiermee maken we niet alleen het bedrijf in Nijkerk klaar voor de toekomst maar ook Claire Automotive Support, mijzelf en mijn gezin.”

Dossier:
'

Reacties

article
114470
De overname is een uitvloeisel van de grote herstructurering van het Peugeot-dealernetwerk. De leaseportefeuille van
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/114470/peugeot-dealer-visser-overgenomen-door-pga/
2018-09-01T13:19:25+02:00
https://nijkerk.nieuws.nl/media/sites/237/2013/09/diomwz7iicvs9r76muivutb3u-2013-09-05-visser-automotive.jpg
Business in Nijkerk, nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Business in Nijkerk, Nieuws