Vijfde Nijkerk Challenge is volbracht (video)

Foto:

Op zaterdag 1 september volbrachten circa 50 deelnemers de vijfde “Nijkerk Challenge”.

De Nijkerk Challenge is een programma van ongeveer een half jaar voor mensen die naar een gezondere leefstijl willen toewerken. In de slotweek van de challenge wandelen de deelnemers zes dagen 15 kilometer per dag. Hoe ze dat is bevallen, kunt u teruglezen op de Facebookpagina van de challenge.

Wethouder Harke Dijksterhuis liep de laatste etappe van de Nijkerk Challenge mee om van de deelnemers zelf te horen welke positieve effecten het werken aan de eigen gezondheid en het meedoen met de groep voor hen heeft. Aan het eind van deze laatste wandeldag kregen de deelnemers een medaille overhandigd.

Dat het niet altijd even gemakkelijk is, bleek wel de laatste dag. Toen moest één van deelneemsters het -letterlijk – in het zicht van de haven opgeven. Over de moeilijkheidsgraad en meer in deze reportage.

Traject van een half jaar

Tijdens dit traject waren er wekelijks groepswandelingen. Er werd een thema-avond over gezonde leefstijl georganiseerd en een kookworkshop. Er wordt tweemaal een meting gedaan om de voortgang te volgen.

De deelnemers werden afgelopen half jaar begeleid door onder andere fysiotherapeuten en diëtisten.
De Nijkerk Challenge is vijf jaar geleden begonnen als programma voor mensen met diabetes. Inmiddels zijn de challenges ook bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op diabetes. De naam van de Diabetes Challenge is dan ook veranderd in de Nijkerk Challenge. De groep (die door de huisartsen wordt uitgenodigd) is nog verder verbreed, want bekend is dat bewegen ook het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen en goed is voor mensen met overgewicht. Deelnemers hebben ieder hun eigen gezondheidssituatie en eigen redenen om mee te doen.

Nieuwe levensstijl

De bedoeling is, dat mensen die zich de nieuwe levensstijl eigen gemaakt hebben, deze ook vasthouden na de Nijkerk Challenge. De huidige groep gaat de komende zaterdagen nog samen wandelen tot aan het landelijke slotfestival van de Nationale Diabetes Challenge bij het Olympisch Stadion van Amsterdam, eind september.

Belangstellenden die ook willen werken aan hun gezondheid kunnen zich bij de gezondheidscentra opgeven voor de wandelingen van WandelFit. Men kan dan begeleid meerdere keren per week met een groep wandelen.

Reacties

article
114481
Op zaterdag 1 september volbrachten circa 50 deelnemers de vijfde “Nijkerk Challenge”. De Nijkerk Challenge
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/114481/vijfde-nijkerk-challenge-is-volbracht/
2018-09-01T21:06:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/09/01210410/2018-09-01-nijkerk-challenge.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid, Nieuws