Start leerlingenvervoer soepel verlopen

Foto:

Het college is tevreden met de wijze waarop de start van het leerlingenvervoer verlopen is.

Zo eindigt de brief van het college van B&W aan PRO21 raadslid Janneke van Heugeten. Zij had daar in augustus vragen over gesteld.

Het college: ” De week daar vóór het start van het schooljaar zijn de ouders per brief geïnformeerd, dat in de app de ophaaltijdstippen bekendgemaakt waren. Ook is in diezelfde week – wanneer sprake was van een nieuwe chauffeur – kennisgemaakt door chauffeur met ouders en kind. Deze informatiemomenten en persoonlijke contacten vinden bewust zo kort mogelijk voor de start van het vervoer plaats.
ln enkele gevallen zijn – door ziekmeldingen – ouders en kinderen tóch geconfronteerd met een nieuwe chauffeur. Maar dat heeft niet geleid tot klachten. Eén Nijkerkse ouder heeft geïnformeerd of een route – die verder binnen de normtijd viel – korter kon én of haar kind opgehaald kon worden op het stageadres in plaats van het schooladres. Beide verzoeken zijn gehonoreerd.
Voor het overige is het vervoer prima verlopen. Stiptheidsniveaus van g8% worden gehaald. De resterende 2% betreft kleine gebruikelijke aandachtspunten.”

In Nijkerk is geen enkel kind 90 minuten onder weg. Toch zou het raadslid graag zien, dat de maximale reistijd 60 minuten wordt. Het college neemt dat mee bij de onderhandelingen over een nieuw contract met de vervoerder. Maar dat is ook een geldkwestie. Die onderhandelingen worden in 2019 gevoerd, want per 1-1-2020 loopt het huidige contract  met de Valleihopper ten einde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen