Maximaal 720.000 alsnog betalen

Foto:

Het geld voor Nijkerkse Vrouwenopvang (VO)/Huiselijk lag in Amersfoort, terwijl de afgelopen vier jaar Ede het werk deed.

De situatie

Het Rijk heeft Nijkerk voor Vrouwenopvang (VO)/Huiselijk geweld ingedeeld bij Amersfoort. Die gemeente krijgt daar dan het rijksbudget voor en daar zit het budget voor Nijkerk in.In 2015 heeft Nijkerk zich echter aangesloten bij Ede/regio De Vallei. Dat was logisch, omdat voor het onderwerp “Veilig Thuis” Nijkerk al bij deze regio was  aangesloten..

In de afhandeling tussen het Rijk en de gemeenten Amersfoort, Ede en Nijkerk zijn daarna enkele zaken tussen wal en schip zijn gevallen. Sommige vrouwen zijn in Amersfoort opgevangen, anderen in Ede. Tja en als je dan te maken hebt met opeenvolgende organisatiewijzigingen, personeelsverloop (zowel bij Nijkerk als bij Ede) en wijzigingen in de wet- en regelgeving, dan moet het wel fout gaan.

Het gevolg

Het geld ging naar Amersfoort, maar het werk werd (voor een deel) in Ede gedaan. Dus wilt Ede daarvoor betaald worden. Het probleem is echter, dat Amersfoort het geld heeft doorgeschoven naar de organisaties, die de vrouwen opvangen. Het geld is op en verrekening is dan ook niet mogelijk.

De rijksuitkering bedraagt €. 180.000,- . Het gaat over de afgelopen vier jaar (en dus € 720.000,-). Ede en Nijkerk overleggen nog over de hoogte van de rekening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen