Twee kanten aan NOVbijeenkomst

Foto:

Vervangend voorzitter Peter Wanningen liet zich aan het begin van de NOVbijeenkomst afgelopen donderdag ontvallen, dat het centrum van Nijkerk het heel moeilijk heeft.

Daar bleek een paar NOVleden het niet mee eens te zijn. Zij vinden, dat het centrum van Nijkerk bruist en dat er heel veel georganiseerd wordt.

Rob Weiss (van “Ik onderneem”) probeert in een aantal bijeenkomsten de Nijkerkse ondernemers in de binnenstad te laten veranderen, te laten innoveren. Hij doet dat in opdracht van de NOV, gemeente en vastgoedeigenaren. Hij voorzag een belangrijke rol voor de NOV: “Voor de toekomst is het belangrijk dat de NOV een sterke partner is, die weet wat er in de toekomst moet gebeuren.”.

Maar dat lukte niet helemaal. Sommigen zagen de avond alleen maar als handigheidje om de BIZ alsnog door te drukken. Daar was Weiss het niet mee eens en de andere aanwezigen ook niet, in ieder geval niet hard op

Na de pauze werd aan drie tafels verder nagedacht hoe ondernemers samen tot ideeën voor de toekomst kunnen komen. Daar zaten grappige invalshoeken in, zoals sluit de winkels tijdens schooltijd en het Harlekijntje (het beroemde dropje uit Nijkerk) moet onze munteenheid worden bij acties. Serieuzer leek het idee om Vathorst naar Nijkerk te trekken met gerichte acties.

Dat lijken nu nog losstaande ideeën, maar er wordt door de NOV in nog een paar bijeenkomsten verder gewerkt, bijvoorbeeld over  onderwerpen als een veilige en schone binnenstad. Bij de aanwezige ondernemers zat de spirit er goed in. Dat is maar goed ook, want volgens Rob Weiss kan de binnenstad van Nijkerk beter, leuker, inspirerender voor de consument worden, als de ondernemers zelf dat willen en daarvoor willen samenwerken. Dat zal nog niet gemakkelijk blijken te zijn..

Reacties

article
115243
Vervangend voorzitter Peter Wanningen liet zich aan het begin van de NOVbijeenkomst afgelopen donderdag ontvallen,
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/115243/zonder-titel-74-12/
2018-09-14T00:35:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/09/14000808/2018-09-13-nov-02.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws