Wooncirkel misschien op Het Spaanse Leger

Foto:

Met elkaar samen leven, dat is de bedoeling van een wooncirkel.

Dat was de kern van de boodschap, die ongeveer twintig mensen te horen kregen op de tweede voorlichtingsavond over de wooncirkel. Het gezelschap was meer gemĂȘleerd dan de eerste keer, toen de wat grotere groep vooral uit senioren bestond.

Eerder berichtten we al, wat een wooncirkel eigenlijk is.

Vanavond vertelden de initiatiefnemers Sabine van den Bor, Ineke Krolis en Siep van den Bosch, dat een mogelijke locatie voor de eerste Nijkerkse wooncirkel misschien wel Het Spaanse Leger is. Die plek voldoet aan een aantal noodzakelijke voorwaarden en de eigenaar van de grond staat positief tegenover het initiatief.

Ze konden ook laten weten, dat de WSN achter het idee staat. De woningstichting wil graag meedenken, ook al omdat een derde van de woningen sociale woninghuur zal zijn. Dat is standaard in Nijkerk.
De koopwoningen zullen onder beheer van een CPO gebouwd worden. De gemeente is daar overigens wel terughoudend in, zo bleek uit een evaluatie van Holkerbeek in mei.
Ook de gemeenteraad neemt een positieve houding aan.

Intussen denken FIER architecten en architect Van Bokhorst mee in deze voorbereidende fase Mocht er voldoende interesse blijken, dan zal een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd worden. Vervolgens moeten er plannen komen, waar onder andere de raad ja tegen moet zeggen. Daarna pas kan de schop in de grond en dat zou zo maar pas over vier jaar kunnen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen