Plaatsing kentekencamera’s eind september

Foto:

Kentekencamera’s gaan vanaf 15 oktober de afsluiting van een groot deel van de binnenstad voor auto’s in de gaten houden

Brickyard, het bedrijf dat ook de parkeerautomaten leverde, plaatst masten en camera’s eind september. Dan wordt er drie weken proefgedraaid en krijgen BOA’s en gemeentepersoneel instructies over het systeem.

De eerste drie maanden worden nog geen boetes (95 euro) uitgedeeld, Overtreders krijgen in die periode een waarschuwingsbrief.

Welke straten

De geslotenverklaring geldt tussen 11.00 en 17.00 uur en 20.00 tot 07.00 uur. Daartussen mag iedereen in de binnenstad komen. De straten waar de geslotenverklaring van kracht is zijn:

Kolkstraat
Plein
Nieuwstraat (tussen huisnummer 14 en het Plein)
Speeltuinpad
Synagogepad
Bagijnenstraat (tussen Gele Weiland en het Plein)
Singel
Vetkamp (tussen Oranjelaan en Singel)
Molenplein
Oosterstraat
Smidshof (nrs. 2, 4 en 3 t/m 21)
Kleterstraat
Voerstlaantje
Frieswijkstraat (tussen Langestraat en Krudopstraat)
Langestraat
Brede Beek
Kloosterstraat
Catharinastraat
Verlaat

Ontheffing aanvragen

Aanvragen van ontheffingen gebeurd normaal gesproken via de website van de gemeente. Bewoners die de aanvraag van een ontheffing niet online kunnen of willen doen kunnen daarvoor ook bij de Publieksbalie in het gemeentehuis terecht, waar papieren exemplaren van het aanvraagformulier klaar liggen.Voor bezoekers kan een dagontheffing worden aangevraagd. Die is gratis.

Overigens leek het er vandaag op Facebook op – naar aanleiding van een opmerking van Marcelle Warringa – dat de afhandeling van de aanvraag veel tijd in beslag neemt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen