Speculaas met amandel het lekkerst bij Toebast

Foto: Bakkerij Toebast

GARDEREN – Bakkerij Schuiteman uit Garderen mag zich ‘lekkerste speculaasbakker van Nederland’ noemen.

Een vakjury van de coöperatie van Nederlandse bakkers en een consumentenjury riepen Schuiteman uit tot de beste van 286 speculaasbakkers uit heel Nederland. De speculaaskeuring kende drie aparte producten: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas. Bakkerij Schuiteman kwam als winnaar uit de bus in de categorie ‘speculaas zonder amandelen’.

In elk van de categorieën werd een provinciale winnaar aangewezen. Voor Gelderland is dat dit jaar Bakkerij Toebast uit Hoevelaken in de categorie speculaas met amandelen.  De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaas van Toebast, vorm, model, kleur, bakaard en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door Dennis Toebast in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Toebast reageert: “Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.”

Floris De Gelder, één van de banketbakkers van Bakkerij Toebast die zorgen voor een topkwaliteit die bij een ambachtelijke bakker hoort.

De verkiezing was georganiseerd door Beko Coöperatie.

Reacties

article
115940
GARDEREN – Bakkerij Schuiteman uit Garderen mag zich ‘lekkerste speculaasbakker van Nederland’ noemen. Een vakjury
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/115940/speculaas-met-amandel-het-lekkerst-bij-toebast/
2018-09-27T12:21:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2015/01/Toebast-winkel.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Business in Nijkerk, Hoevelaken, Nieuws