Waardering voor mantelzorgers

Foto:

De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers een blijk van waardering en een steuntje in de rug geven.

Daarom komen partners, familieleden of vrienden die lange tijd voor een naaste zorgen, evenals vorig jaar in aanmerking voor de zogenaamde ‘mantelzorgwaardering’. Zij ontvangen een cadeaubon ter waarde van honderd euro. Daarvoor moeten zij zich eerst aanmelden bij Sigma.

Om in aanmerking te komen voor de cadeaubon moet de mantelzorger minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden lang zorg bieden aan een naaste. Het kan om veel verschillende soorten zorg gaan, zoals persoonlijke verzorging (wassen, kleden, eten geven), vervoer en doktersbezoeken, maar ook huishoudelijke en administratieve taken.
Degene die zorg nodig heeft, moet in de gemeente Nijkerk wonen. De mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen. Het gaat hier dus om mensen die vanuit zichzelf voor iemand zorgen en dit niet doen vanuit een (zorg) organisatie.

Aanmelden bij Sigma tot 7 december 2018

Iedereen die zorgt voor iemand uit zijn omgeving, kan zich aanmelden. Dat kan door het speciale aanmeldformulier in te vullen, dat staat op de site van Sigma. Men kan het aanmeldformulier ook aanvragen bij Sigma. Mensen mogen ook iemand anders opgeven. Sigma neemt de aanvragen in behandeling, beoordeelt of de mantelzorger voldoet aan de criteria en zal ook de bonnen uitreiken.

Voor vragen is het Steunpunt Mantelzorg van Sigma bereikbaar via het telefoonnummer (033) 247 48 30 of per email: [email protected]

Reacties

article
116312
De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers een blijk van waardering en een steuntje in de rug
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/116312/waardering-voor-mantelzorgers/
2018-10-02T15:48:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/10/13140607/2017-10-13-sigma-mantelzorgers2.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gemeente, Nieuws