NSC neemt na zaterdag de koppositie in

Nsc neemt na zaterdag de koppositie in

NSC begon beter aan de derby en had een licht overwicht zonder heel gevaarlijk te worden. Na 25 minuten kwamen de Barnevelders meer in het stuk voor en zocht wat meer de aanval. In de 30ste minuut een mooie aanval over links die in de voeten van Mark Fennebeuemer. Hij legde de bal goed terug naar Redouan Hazzat, die hard binnen schoot en NSC zo op voorsprong zette. NSC had er meer kunnen maken maar ging met 0-1 de rust in.

De tweede helft was de wedstrijd minder goed van NSC zijde. SDVB leek zijn kansjes te gaan ruiken. Toch waren die maar op één hand te tellen. Een goede redding van Jan van Willige die een bal tot corner moest verwerken, voorkwam zo erger.
Met nog tien minuten te gaan was de wedstrijd gespeeld toen Tristan Wallet bij de tweede paal de bal kon binnen werken nadat de keeper een schot van Yordi Grovenstein had gekeerd. SDVB probeerde nog met alles of niets wat te forceren en met een spits als Degenaar weet je het maar nooit. Maar hij was meer zichtbaar met overtredingen dan met goed voetbal. In de laatste minuut na weer een prima aanval was het Hoessein Jabir die de verdiende 0-3 maakte.