Maestrospanning loopt op

Foto:

Met nog een kleine twee weken te gaan begint uur U steeds dichterbij te komen voor de kandidaten van het Maestro-concert van muziekvereniging Concordia.

Alle vijf hebben ze de afgelopen twee weken weer geoefend met het orkest. Daarbij bleek dat (met hulp van dirigent Thomas Eveleens) de kandidaten zeker vorderingen hadden gemaakt, ook degenen die wat minder affiniteit hebben met muziek. Wie de winnaar wordt ligt in handen van een vakkundige jury en de voorkeurstemmen van het publiek.

Jury

De jury bestaat uit Boudewijn Zwart, Cor Pronk en Bert Koekkoek. Boudewijn Zwart heeft orkestdirectie gestudeerd aan het conservatorium en is stadsbeiaardier van Nijkerk, dirigent, pianist en componist. Cor Pronk is dirigent van het NSFC, studeerde ook aan het conservatorium (trompet) en HaFaBra-directie opleiding gevolgd. Bert Koekkoek is concertslagwerker en tamboer-maitre van NSFC en tevens dirigent van het opleidingsorkest daar.

De muziekstukken die door de kandidaten gedirigeerd gaan worden zijn Ode an die Freude, Canon in D van Pachelbel, The second Waltz, Land of Hope and Glory en Largo from Winter uit “De vier jaargetijden” van Vivaldi. Klassieke werken, die afgewisseld worden met muziek uit het actuele repertoire van het orkest.

Gezien de vorderingen van de Maestro-kandidaten zal de jury een zware taak krijgen en belooft het een spannende avond te worden. Er zijn nog kaarten beschikbaar

'

Reacties

article
116851
Met nog een kleine twee weken te gaan begint uur U steeds dichterbij te komen
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/116851/maestrospanning-loopt-op/
2018-10-15T00:18:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/15001723/2018-10-14-maestro.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws, Nijkerkerveen