Sacha van ’t Pad Bosch voor het voetlicht

De acht jarige deed vorige week mee aan het WK karten op Le Mans.

Als jongste deelnemer reed hij in de mini klasse (tot en met 12 jaar) en haalde de A-finale rijden. Uiteindelijk finishte hij op plek 21 en daarmee als beste Nederlander.

Op Daltonschool Corlaer zijn de races van Sacha met belangstelling gevolgd. Dinsdagmiddag werd Sacha op school gehuldigd. De hal stroomde vol met leerlingen en ook zijn ouders en andere familieleden waren erbij. Van ’t Pad Bosch vertelde wat er allemaal komt kijken bij het racen en alle groepen hadden vragen bedacht die hij beantwoordde. Aan het eind showde hij zijn gewonnen prijs en kreeg hij een groot applaus van alle kinderen van de school.

In de fotoserie staan foto’s van die huldiging.

WK Le Mans

Op zijn Facbookpagina wordt verslag gedaan van raceweek  “Na 9 intensieve dagen waar hij ups en downs heeft gekend heeft Sacha een geweldige prestatie neergezet. Met een dosis doorzettingsvermogen heeft hij zich naar de grote A finale weten te rijden en hem uiteindelijk de 21e plaats opgeleverd! Trots kijken wij terug naar een geslaagd W.K

Met zijn 8 jaar veruit de jongste in de A finale. Ondanks motorproblemen en crash in de pre finale waardoor hij als laatste moest starten in de finale vocht hij als ware mini warrior door het veld naar een verdiende 21e plaats! In een startveld van 70 internationale rijders, veelal nationale kampioenen en met veel meer ervaring is dit een unieke prestatie.” (meer foto’s van le Mans in de fotoserie)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen