Dagbesteding zonder verwijzing proberen bij Amaris

Foto:

In Nijkerk is veel behoefte aan begeleiding van mensen met beginnende dementie en ondersteuning voor hun mantelzorgers.

De gemeente maakt daarom samen met Amaris de toegang naar dagbesteding makkelijker door de drempel te verlagen.

Kunt u als mantelzorger ondersteuning gebruiken? Uw naaste krijgt nu de kans om dagbesteding tijdelijk te proberen zónder verwijzing bij de locaties van Amaris: Arkemheen in Nijkerk en De Stoutenborgh in Hoevelaken.

Wat is dagbesteding?

Bij de dagbesteding van Amaris kunnen Nijkerkers samen met andere mensen aan verschillende activiteiten deelnemen. Er zijn altijd zorgmedewerkers aanwezig voor begeleiding en verzorging als dat nodig is. Een mantelzorger hoeft niet te blijven voor de verzorging en heeft op deze manier een dagje vrij. Doordat ouderen overdag begeleid en verzorgd worden op één van de twee locaties, kunnen zij langer thuis blijven wonen. Zij bepalen zelf hoe vaak ze naar de dagbesteding gaan.

Voor dagbesteding heeft men doorgaans een verwijzing (indicatie) nodig via het WMO-loket, maar nu komt deze toegangseis te vervallen en kan men het eerst uitproberen. Bevalt het, dan worden bezoekers geholpen om de verwijzing in orde te maken.

In Hoevelaken en in Nijkerk

De dagbesteding kan worden gevolgd op de locatie De Stoutenborgh in Hoevelaken (Sportweg 23) en sinds 1 oktober in het centrum van Nijkerk in de locatie Arkemheen (Máximahof 87, appartement 61). Wilt u meer weten over dagbesteding van Amaris in Nijkerk of Hoevelaken? Bel dan 033-2582698. Meer lezen of direct aanmelden kan via amaris.nl/dagbestedingnijkerk.

Reacties

article
117011
In Nijkerk is veel behoefte aan begeleiding van mensen met beginnende dementie en ondersteuning voor
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/117011/dagbesteding-zonder-verwijzing-proberen-bij-amaris/
2018-10-17T11:07:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/17110520/2018-10-17-stoutenborg.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Hoevelaken, Nieuws