MoneyFit helpt Nijkerkse jongeren geldproblemen voorkomen

Foto:

De gemeente gaat zich nog meer inzetten voor het voorkomen van geldproblemen bij jongeren.

Dat doet ze in samenwerking met MoneyFit, onderdeel van SchuldHulpMaatje Nederland. Sinds 1 oktober kunnen de jongeren terecht op een speciaal Nijkerks gedeelte van hun website.

Jongeren

In Nijkerk zijn ongeveer 3.750 jongeren tussen de 15 en 25 jaar. In deze leeftijdscategorie verandert er vaak veel op financieel gebied; uit huis gaan, een eerste baan, een relatie, kinderen, een eerste (koop)huis, enzovoort. Relatief veel jongeren raken in de problemen; ze raken het overzicht kwijt, krijgen betalingsachterstanden of zelfs omvangrijke schulden. Om dat te voorkomen, gaat de gemeente de samenwerking aan met MoneyFit.

Mooie samenwerking

Wethouder Mariëlle Broekman: ‘’Er verandert heel erg veel voor deze groep jongeren. Door de samenwerking met SchuldHulpMaatje Nederland bieden we ze de mogelijkheden om zelf het heft in handen te nemen. Ze krijgen tips op een manier die bij hun belevingswereld past, via kanalen waar ze vertrouwd mee zijn.”

MoneyFit

MoneyFit is het jongerenproject van SchuldHulpMaatje Nederland. Met de website MoneyFit.nl en (online) campagnes worden jongeren gericht bereikt. Op de website kunnen jongeren allerlei tips en tools over geld vinden. Als ze een vraag hebben, kunnen ze die laagdrempelig stellen via chat of Whatsapp. Via de website kunnen ze ook om hulp vragen. Een opgeleide vrijwilliger (maatje) van SchuldHulpMaatje Nijkerk gaat dan samen met hen aan de slag om de financiën weer op orde te krijgen.

Reacties

article
117075
De gemeente gaat zich nog meer inzetten voor het voorkomen van geldproblemen bij jongeren. Dat
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/117075/moneyfit-helpt-nijkerkse-jongeren-geldproblemen-voorkomen/
2018-10-18T11:06:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/18110524/2018-10-18-los-geld4.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gemeente, Nieuws