Opening tijdelijke huisvesting basisonderwijs Hoevelaken

Foto:

Op woensdag 17 oktober nam de Willem Farelschool de tijdelijke huisvesting voor het basisonderwijs in Hoevelaken feestelijk in gebruik.

In deze week verhuist de Willem Farelschool naar deze locatie naast sporthal De Slag. Na de herfstvakantie start de school op de nieuwe plek en begint de duurzame renovatie van het eigen gebouw aan de Dassenburcht.

“Dit is het begin van een grootschalige facelift voor alle scholen in Hoevelaken. Over een paar jaar kunnen alle kinderen in Hoevelaken naar mooie, duurzaam vernieuwde gebouwen met een goed binnenklimaat. Waar de leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun talenten ontplooien”, aldus wethouder Nadya Aboyaakoub.

Hard gewerkt

Op het terrein van sporthal De Slag is de laatste maanden hard gewerkt. In de zomer is zwembad De Slag gesloopt, waarna het terrein weer bouwrijp is gemaakt. Eind september zijn de tijdelijke units van De Meeuw geplaatst. De daaropvolgende weken zijn deze aan de binnenkant afgewerkt, voorzien van de benodigde bekabeling, vloerafwerking, plafonds et cetera. Inmiddels is ook begonnen met de aanleg van het schoolplein en wordt nog de laatste hand gelegd aan de bouwkundige aanpassingen aan sportcafé De Slag. De tijdelijke school heeft 11 groepsruimten. Daarnaast is er een teamkamer, directie- en spreekruimte en een speellokaal.

Planning

De renovatie van de Willem Farel is gepland tot het einde van het schooljaar. In de daaropvolgende jaren volgen de renovaties van respectievelijk De Hoeve, de Schimmelpenninck van der Oyeschool,
’t Blokhuus en De Spreng.

.

Reacties

article
117118
Op woensdag 17 oktober nam de Willem Farelschool de tijdelijke huisvesting voor het basisonderwijs in
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/117118/opening-tijdelijke-huisvesting-basisonderwijs-hoevelaken/
2018-10-18T23:36:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/18233547/2018-10-18-Tijdelijke-huisvesting-scholen-Hoevaleken.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Hoevelaken, Nieuws