Nog één repetitie voor Maëstrokandidaten

Foto:

Het aftellen voor het Maestro-concert van muziekvereniging Concordia is begonnen.

Tijdens de afgelopen repetities is er samen met de kandidaten Ciska van Drie, Gerard van Beek, Tom Wagensveld, Ds. Leendert van der Sluijs en Aalt Guliker stevig geoefend om hun directie-vaardigheden op een hoger niveau te brengen. En met resultaat, want dirigent Thomas Eveleens hoefde steeds minder te corrigeren en bij te sturen.

De kandidaten en de orkestleden kijken met plezier terug op de samenwerking, want dat er veel gelachen is behoeft geen betoog. Toch is er in de afgelopen weken veel bereikt en geleerd, zowel door de vijf kandidaten als door de orkestleden.

Vijf kandidaten, vijf verschillende stijlen van dirigeren, de een iets beter dan de ander, dus vijf keer schakelen voor het orkest want de ene dirigent is de andere niet. En de klassieke muziek, die normaal gesproken niet op de lessenaar staat bij Concordia, was voor het orkest een leerzame uitdaging.

Ook voor de kandidaten waren het leerzame weken. Onder begeleiding van dirigent Thomas Eveleens hebben ze kunnen ervaren hoe het is om een groep muzikanten aan te sturen. Over één ding waren de kandidaten het eens: dirigeren is niet zo makkelijk als het er uit ziet. Ook de slagtechniek voor dirigenten bleek voor de meesten een struikelblok. Toch is het ze gelukt zich de basisvaardigheden eigen te maken, waarbij ze elk hun eigen stijl ontwikkelden.

27 oktober

En nu is het bijna zover: a.s. zaterdagavond 27 oktober zullen zij bij Concordia “op de bok” staan om hun kwaliteiten als dirigent te presenteren en te laten beoordelen. Niet alleen door een vakkundige jury maar ook door het aanwezige publiek. De klassieke nummers die door de kandidaten gedirigeerd worden zullen worden afgewisseld met lichtere muziek uit de concertmap van het orkest, uiteraard onder leiding van de eigen dirigent.

De kandidaten en de muzikanten van Concordia hebben er zin in. Deze week zal voor de laatste keer nog gerepeteerd worden met de kandidaten, daarna mogen ze “voor het echie” en zal blijken wie de Maestro-trofee van Concordia mee naar huis mag nemen. Het zal een spannende maar zeker ook een mooie avond worden. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Het Maestro-concert wordt mogelijk gemaakt door Bloemisterij A. Ham, Bell’Abitare en Winkel van ’t Singel, gesponsord door Rinus Kas Slagwerk en vindt plaats op:
Zaterdagavond 27 oktober
Locatie: Corlaer College, Henri Nouwenstraat 8, 3863 HV, Nijkerk
Aanvang 20.00 en zaal open vanaf 19.30

De toegangsprijs is € 7,50 kaarten in de voorverkoop kosten € 5,-.
Voorverkoop:
Bloemisterij A. Ham, Nieuwe Kerkstraat 37, Nijkerkerveen
Dorpshuis Concordia, op woensdagavond van 19.30 tot 20.30
Bell’Abitare, Singel 9 , Nijkerk
Winkel van ’t Singel, Singel 32, Nijkerk.

'

Reacties

article
117243
Het aftellen voor het Maestro-concert van muziekvereniging Concordia is begonnen. Tijdens de afgelopen repetities is
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/117243/nog-een-repetitie-voor-maestrokandidaten/
2018-10-21T21:20:13+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/15001723/2018-10-14-maestro.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws, Nijkerkerveen