Een heerlijk avondje

Foto:

Het is begin november, vrijdag avond

.
Toen ik enkele weken geleden op mijn korte broek door de supermarkt liep en op tactische plekken in de winkel chocoladeletters en pepernoten zag liggen moest ik er echt nog niet aan denken.

Nu is het koud, glimt het asfalt van de regen, maar dat hoort bij deze maanden. Ik fiets over de oude Barneveldseweg en sla linksaf richting sportvelden. Ik rij langs de voetbalvelden en het licht van mijn voorlamp schittert voor me op de weg. Bij het Sparta trainingsveld op het korfbalterrein sla ik linksaf en zet mijn fiets in de stalling. Er staan gelukkig al veel fietsen en auto’s.

Dan kunnen we veel doen vanavond.
In de Sparta kantine brandt licht en er staat gezellige muziek op.
Als ik naar binnen loop ruik ik direct de heerlijke geur van speculaas.
Alsof we beland zijn in een professionele bakkerij. Rijen met hoog opgestapelde bruine kratten. De gevulde speculaas en brokken worden vakkundig verpakt en klaargezet voor de jaarlijkse huis aan huis verkoop.
Eerst aan de bar een kop koffie met natuurlijk een stukje speculaas. Smaakt weer uit de kunst!
Ik neem mijn plaats in bij één van de tafels en voor we het in de gaten hebben is alles verpakt en verdeeld en staat de lekkerste speculaas van de wereld weer klaar om verkocht te worden.

Van 10 t/m 22 november komen de Sparta korfballers, dit jaar voor de 43e keer, weer bij u aan de deur met de inmiddels beroemde lekkernij.

Het heerlijke avondje is gekomen.
Geniet er van !
Met smakelijke groet,
Sparta Korfbal speculaas commissie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen