Doneer een sporthek (video)

Foto:

Met het onthullen van een spandoek aan het hek van Veensche Boys opende wethouder Nadya Aboyaakoub de week van de pleegzorg.

Ze werd daar bij geholpen door een aantal raadsleden en de voorzitter van Veensche Boys Dick Schouten.

Ook dit jaar doet de gemeente Nijkerk mee aan de landelijke Week van de Pleegzorg, van 31 oktober tot en met 7 november. Met deze actieweek wil de gemeente Nijkerk aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en de behoefte aan pleegouders in Nijkerk. Dit jaar doen diverse sportverenigingen mee aan de actieweek.

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportverenigingen wordt gevraagd een sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. In Nijkerk doen diverse sportclubs mee, namelijk Korfbalvereniging Sparta Nijkerk, Tennisvereniging Sparta Nijkerk, AVN Atletiekvereniging Nijkerk, NSC voetbalvereniging Nijkerk, Veensche Boys Nijkerkerveen, Jaap van der Krol bad Nijkerk, en MHC Hockeyclub Hoevelaken.

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh: “Ik hoop dat heel veel gezinnen door de speciale aandacht voor pleegzorg deze week gaan nadenken of ze voor kortere tijd of langere tijd pleegezin willen zijn. Het zou fantastisch zijn als we meer kinderen in Nijkerk kunnen helpen!”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen