Vergaderen over de begroting van de gemeente (deel 3)

Overleg over moties
Overleg over moties
Foto:

In de tweede termijn begint de raad weer. Daarna is het college opnieuw aan de beurt en tenslotte wordt er over de begroting en moties gestemd.

Die procedure wordt altijd zo gevolgd. Alleen leek het nu wel anders. Alle partijen stonden achter de begroting. Het gekrakeel ontstond over de vier moties, één van de CU-SGP, drie van de Lokale Partij.

U kunt ze alle vier nalezen door op motie te klikken.
Motie 1 (CU-SGP) riep het college op iets tegen voedselverspilling te doen
Motie 2 (De Lokale Partij) ging over de mogelijkheid meer tiny houses te bouwen als dat kan.
Motie 3 (De Lokale Partij) ging over de mogelijkheden in iedere wijk een AED op te hangen
Motie 4 (De Lokale Partij) ging er over om het geld van de hondenbelasting te  besteden aan het opruimen van hondenpoep

Oppositiepartij CDA had nog de minste moeite met de vier moties. Deze fractie ging ze alle vier steunen. De andere partijen hadden eigenlijk allemaal wel wat aan te merken op deze of gene motie. Bij de Lokale Partij riep dat op een gegeven moment irritatie op. Klompenhouwer vond het maar raar, want – zo zei hij – “het is heel frappant, dat iedereen achter onze moties staat en toch zeggen de partijen, dat ze ze niet zullen ondersteunen.”

Dat leidde uiteindelijk tot een schorsing, waar de koppen nog maar eens bij elkaar werden gestoken (zie de foto). Het college vond uiteindelijk de aangepaste motie over de tiny houses overbodig, maar had geen probleem met de andere drie moties. Die drie werden dan ook aangenomen. De motie over de tiny houses sneuvelden, omdat alleen de Lokale Partij en het CDA (de oppositie dus) daarvoor waren.

Oh ja, we zouden het bijna vergeten: de begroting werd unaniem aangenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen