Het mooiste groen in Nijkerk

Foto:

Volgens traditie heeft Groei&Bloei weer prijzen uitgereikt voor de mooiste voortuinen. Dit jaar werd voor de 2e keer ook voor de mooiste rotonde in de gemeente Nijkerk.

De eersteprijswinnaars

Nijkerk

Paasbos Fam. Visser, Wittenburg 124
Van Rensselaer Fam. Koenen, Hoogstraat 24A
’t Hazeveld Fam. Schreuder, ‘ t Hazeveld 65
Groot Corlaer Mw. Bouwman, Wikke 29
De Bogen Boegbeeld 13

Hoevelaken

Hogenbrink Lagebrinkerweg 38
Overhorst Fam.Lekkerkerk, van Zuylenlaan 23

De tweede prijzen

Nijkerk

Paasbos Fam. Ham, Wittenburg 126
Van Rensselaer Mw. Hogeveen, Hoogstraat 43
’t Hazeveld Fam. Pijl, ‘ t Hazeveld 31
Groot Corlaer Fam. Koopman, Wikke 29
De Bogen Mw. ten Pas, Kombuis 73

Hoevelaken

Hogenbrink Huisstede 1
Overhorst Sportweg 12

Wisselbekers

De wisselbekers voor de allermooiste kleine en middelgrote tuin gingen naar ’t Hazeveld 65, Nijkerk. Deze tuin is het hele jaar mooi en bijna volledig gevuld met veel verschillende planten en heesters. Van Zuylenlaan 23, Hoevelaken kreeg de wisselbekers voor de allermooiste middelgrote tuin. Een rechthoekige vijver vormt het middelpunt in deze strak aangelegde voortuin met buxus haagjes en langdurig bloeiende planten en heesters. Dat veel eerste en tweede prijzen in dezelfde straten vielen, maakt duidelijk dat mooie tuinen anderen ook inspireren en stimuleren tot tuinieren.

Mooiste rotonde


Tot mooiste rotonde werd verkozen de rotonde op de kruising van de Frieswijkstraat en de Callenbachlaan. Deze is een echte blikvanger, is zeer smaakvol ingericht met wel 25 soorten planten en het hele jaar interessant. Rien Loman, adviseur groen en specialist beheer groen bij gemeente Nijkerk en Gerrit Bouw van Hoveniersbedrijf Bouwbulderweg vertelden hoe de beplanting op en nabij de rotonde tot stand is gekomen. Uitgangspunten waren een mooie rotonde qua vorm, kleur geur en het stimuleren van de biodiversiteit. Wie eens goed kijkt zal zien hoeveel bijen er vliegen.

Groei&Bloei juicht het toe dat er zowel in de voortuinen als in de Nijkerkse gemeenteplantsoenen een toename aan groen is.

bijdrage van Sandra van den Belt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen