Schonere lucht tegen een lagere prijs

Foto:

Gedeputeerde Michiel Scheffer heeft vrijdag 2 november een werkbezoek gebracht aan Bronswerk Heat Transfer in Nijkerk.

Samen met het bedrijf Antecy uit Hoevelaken en Wageningen University & Research werken zij aan nieuwe technieken om CO2 af te vangen.

Minder broeikasgassen

In het project ‘Carbon from Air’ wordt een nieuwe techniek ontwikkeld om meer CO2 af te vangen uit de lucht en rookgassen. Een doorbraak in koolstofarm werken. Door CO2 af te vangen komt er minder koolstof en minder broeikasgassen in de lucht. Dit is hard nodig om de opwarming van de aarde en de klimaatverandering tegen te gaan.

Europese steun voor CAIR

De bedrijven Antecy en Bronswerk Heat Transfer hebben samen met Wageningen University and Research (WUR) een prototype gemaakt om de techniek te demonstreren en op de markt te brengen. Het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft hiervoor een innovatiesubsidie van 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Meer banen en schonere lucht

De nieuwe techniek is dit jaar op de markt gebracht. In 4 jaar tijd moet de marktintroductie resulteren in een omzet van 26 miljoen euro en 300.000 ton CO2 afvang. Naar verwachting zorgt het project voor 10 nieuwe arbeidsplaatsen in de regio.

Werk maken van innovatie

Michiel Scheffer is enthousiast over het Carbon from Air project: ‘De technologie van Carbon from Air kan tegen een lage prijs CO2 uit de lucht halen. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee! Zo maakt Europa werk van innovatie in Gelderland’.

Reacties

article
117858
Gedeputeerde Michiel Scheffer heeft vrijdag 2 november een werkbezoek gebracht aan Bronswerk Heat Transfer in
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/117858/schonere-lucht-lagere-prijs/
2018-11-02T23:20:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/02231955/2018-11-02-bronswerk-CAIR-CO2-afvang2.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Business in Nijkerk, Nieuws