KNVB gunt zowel Dalfsen als Nijkerk plek in volgende ronde

Foto:

De penaltysoap tussen FC Dalfsen JO17-1 en de leeftijdsgenoten van Sparta Nijkerk is ten einde. Beide teams gaan door naar de volgende ronde van de districtsbeker, zo laat de KNVB weten.

Dat staat in de Stentor.

De afloop van de bekerwedstrijd in Nijkerk van vorige week woensdagavond zorgde voor flink wat discussie. Na het 2-2 gelijkspel moesten er penalty’s genomen worden. Sparta Nijkerk won de serie, maar de scheidsrechter bleek een fout gemaakt te hebben door de strafschoppen niet goed volgens het ABBA-systeem te laten nemen. De serie moest over en die werd door Dalfsen gewonnen, waardoor zij in eerste instantie werden aangewezen als winnaar. Sparta Nijkerk tekende bezwaar aan bij de KNVB naar aanleiding van die beslissing.

De voetbalbond heeft de zaak de afgelopen dagen bekeken en heeft besloten zowel FC Dalfsen als Sparta Nijkerk door te laten gaan naar de volgende ronde. ,,Het was te verwarrend en er waren te veel losse eindjes, dus daarom hebben wij besloten het voetballend op te lossen’’, zegt woordvoerder Lars Mulder. ,,Het is niet vlekkeloos en gebeurt bij hoge uitzondering. Wij zijn overigens nog steeds tevreden met de beslissing van de scheidsrechter.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen