Burgemeestersontbijt: 310 euro voor Kinderpostzegels

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

Vanochtend brachten 31 kinderen van Daltonschool Corlaer uit Nijkerk een ontbijtje bij burgemeester Renkema in het stadhuis. net zoals leerlingen dat in zo’n 275 andere Nederlandse gemeenten ook doen. Zo gaven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag. Dat werd nog eens onderstreept door smoothies, gemaakt door twee medewerkers van “Nijkerk sportief en gezond”.

De leerlingen namen de cheque met een bedrag van € 310,= in ontvangst. Burgemeester Renkema kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Een gezond ontbijt zorgt voor een goede start van de dag. Je hebt energie nodig voor de dag en daar helpt zo’n ontbijt bij. Dat het met de energie van de leerlingen wel goed zat, merkte ik vanochtend zeker. Het was heel erg leuk om samen te ontbijten en ondertussen te praten over dingen die zij belangrijk vinden.”

Meer scholen deden mee

op 6 november: Oranje-Nassauschool, De Koningslinde
op 7 november: Koningin Emmaschool
op 8 november: Rehobothschool, Daltonschool Corlaer
op 9 november: Basisschool de Appelgaard

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

In de fotoserie nog een paar foto’s.

gallery
118175