Landelijke prijs voor Groei en Bloei

Foto:

Om Doornsteegbewoners te stimuleren diervriendelijke, groene tuinen met aandacht voor hemelwateropvang aan te leggen, organiseerde Groei en Bloei een reeks avonden.

Groei&Bloei, afdeling Nijkerk/Hoevelaken ontving voor deze aanpak de “Blikvangersprijs” van het landelijke bestuur van Groei&Bloei.

Kennisoverdracht en bewustwording

Een belangrijk doel van de informatieavond was kennisoverdracht en bewustwording van de nadelige effecten van verstening van tuinen (o.a. wateroverlast, plaatselijke klimaatverandering) en de voordelen van een groene tuin (o.a. gunstig voor waterhuishouding, trekt dieren aan, prettiger lokaal klimaat). Het uitgangspunt was om de nieuwe bewoners te stimuleren hun tuinen groen in te richten met ruimte voor dieren en daarmee verstening te voorkomen.
Om dit te bereiken werd er een lezing gegeven over dit onderwerp, konden mensen zich laten informeren bij de informatiekramen en werd het thema praktisch toegepast bij het speed-daten met de tuinontwerpers en hoveniers.

Overal toepasbaar

Wethouder Wim Oosterwijk is erg enthousiast: “Een meet-and-greet waarbij Groei&Bloei optreedt als de bindende factor tussen organisaties en doelgroep met inhoudelijke input, kan bij diverse gelegenheden worden toegepast. Duurzaamheid, een groene woonomgeving, dieren/insecten in de tuin, het tegengaan van verstening en regenwateropvang is bij veel nieuwbouwprojecten een belangrijk aandachtspunt. Ik feliciteer Groei&Bloei afdeling Nijkerk/Hoevelaken van harte met de prijs vanuit het bestuur van de landelijke Groei&Bloei”.

Reacties

article
118257
Om Doornsteegbewoners te stimuleren diervriendelijke, groene tuinen met aandacht voor hemelwateropvang aan te leggen, organiseerde Groei
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/118257/zonder-titel-102/
2018-11-09T10:32:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/09103214/2018-11-09-groei-en-bloei-doornsteeg.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws