Kieslijst “Water Natuurlijk Vallei en Veluwe” bekend gemaakt

Astrid Meier 7de van links
Astrid Meier 7de van links
Foto:

Op de kieslijst van Water Natuurlijk voor Waterschap Vallei en Veluwe staan 31 mensen.

Op 20 maart 2019 worden in Nederland waterschapsverkiezingen gehouden. De Water Natuurlijk kandidaten voor Waterschap Vallei en Veluwe wonen verspreid over het gebied en brengen verschillende deskundigheden in. Variërend van bestuurlijke ervaring tot kennis op het gebied van waterbeheer, natuur, landschap, cultuurhistorie, energie, landbouw, recreatie , innovatie en circulaire economie en klimaat. Een mooie mix van kwaliteiten die Water Natuurlijk wil gaan inzetten in het bestuur van het Waterschap.

Astrid Meier uit Amersfoort is lijsttrekker

Meijer is momenteel fractievoorzitter Water Natuurlijk in het algemeen bestuur van het Waterschap. Zij is zelfstandig adviseur in de watersector, zo is zij onder andere trekker van het samenwerkingsprogramma Circulair terreinbeheer. Haar kernwaarden in het leven zijn duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Op de tweede plaats staat Frans ter Maten uit Leusden. Ter Maten is op dit moment namens Water Natuurlijk Heemraad (lid van het Dagelijks Bestuur van het waterschap). Na een loopbaan als directeur/bestuurder bij Landschapsbeheer Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht is hij vanaf 2015 full-time bestuurder bij het waterschap. Zijn huidige portefeuilles zijn waterveiligheid, Stedelijk water, Internationale samenwerking en cultuurhistorie en vrijwilligerswerk. Zorg voor onze leefomgeving, landschap, natuur en erfgoed zijn al jaren drijfveren.

Op de kieslijst staan één Nijkerker. Dirk Wever staat negende op de lijst.

Lijsttrekker Meier is blij met de kandidatenlijst: ‘Met deze lijst hebben we een fantastisch en gevarieerd team bij elkaar: naast de grote bestuurlijke ervaring van onder andere onze heemraad Ter Maten, hebben we veel “WaterNatuurlijk” kennis en kunde in huis. Daarmee zijn we , net als in de huidige bestuursperiode, in staat om een evenwichtige inbreng in het bestuur en daarmee in de werk van het Waterschap te hebben. Met dit team zijn we in staat om meer aandacht voor natuur, landbouw, recreatie en duurzaamheid in de waterschapsplannen te krijgen met een belangrijke rol voor de lokale bewoners en grondgebruikers. Dat is ons de afgelopen periode op veel fronten goed gelukt. Daarnaast noopt de verandering van het klimaat ons een grote veranderingen in ons handelen in gang moet zetten en houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen